DENTAURUM

DENTAURUM

Svi proizvodi ovog proizvođača

 

DENTAURUM Group je najstarija privatna dentalna kompanija na svetu sa 125 godina postojanja.

DENTAURUM
i njegova internacionalna predstavništva su u čitavom svetu prepoznatljiva kao inovatori u proizvodnji pouzdanih proizvoda za stomatologe, ortodonte i zubne tehničare.

Istorija

1886
Arnold Biber osniva kompaniju poznatu i danas kao DENTAURUM.

1908
Dr. Fritz Winkelstroeter nadopunjuje lidersku poziciju kompanije i veoma brzo postiže dominantnu poziciju na internacionalnom tržištu. Koristeći visoko inovativne procedure u proizvodnji nekoliko novih legura, kompanija uspostavlja nove standarde za čitavu dentalnu industriju. Dentaurum je veoma brzo stekao uslove da sa nekoliko novih proizvoda u protetici i ortodonciji dodatno dominira tržištem.

1935
Hans Peter Winkelstroeter, zajedno sa svojom suprugom Liselotte, preuzima vođstvo kompanije. Kompanija traga za proizvodom koji bi mogao zameniti zlato, koje postaje skuplje. I pronalazi se nova legura naziva Remanit (danas poznat kao Remanium), inovativna dentalna legura se može koristiti umesto zlata, cime DENTAURUM potvrđuje sebe jos jednom kao pionira u dentalnoj industriji.

1968
Jochen P. Winkelstroeter postaje Generalni Menadžer i vodi kompaniju sa svojom suprugom Ulla,pri čemu oni transfomišu DENTAURUM u ultra-modernu kompaniju, čime započinje nov, veoma aktivan period istorije DENTAURUM - a.

1994
Axel Winkelstroeter i Mark S. Pace preuzimaju menadžment kompanije. Sa osnivanjem Tiolox Implant kompanije u 1995. godini beleže nov uspeh na veoma atraktivnom tržištu...

Za više informacija molimo Vas posetite oficijalnu web-prezentaciju: www.dentaurum.de/eng/default.aspx

 

Katalozi
Katalozi sa kompletnim proizvodnim programom