VITA VMK MASTER - Pitanje starosnog doba Individualne restauracije, prirodne lepote i prilagođene starosnom dobu sa
Postavljeno 31.08.2015.

VITA VMK MASTER


Pitanje starosnog doba

Individualne restauracije, prirodne lepote i prilagođene starosnom dobu sa 


Restuaracije koje deluju prirodno za svako životno doba

Na ozarenim licima filmskih zvezda i čuvenom holivudskom osmehu posebno su upečatljivi njihovi besprekorni zubi koji „ostaju“ večno mladi i deluju potpuno neprirodno.

Tokom života, kod ljudi se sa starošću ne menja samo fizionomija, već se menjaju i zubi. Tako manje, karakteristične osobenosti zuba evoluiraju tokom godina i doprinose individualnosti izgleda.

 

Nathalie Reynaud je strastveni zubni tehničar sa 25 godina iskustva i intenzivno se bavi zubnim nadoknadama prilagođenim starosnom dobu. Ovaj francuski stručnjak za estetiku je svoju studiju o starosti zuba po prvi put predstavila široj javnosti na kongresu forenzičke antropologije u Nici 2008. godine.

 

Ona je, nakon dugogodišnjeg posmatranja, zaključila da su mladi zubi manje translucentni, imaju deblji sloj gleđi, više su opalescentni i intenzivno fluorescentni. Sloj gleđi se tokom godina stanjuje, incizalne ivice se troše, površinska struktura gubi bogatstvo detalja, dentin postaje translucentniji, nijansa boje se menja, a zasićenost boje se smanjuje.

Ove i mnoge druge karakteristične promene moraju da se razumeju i da se reprodukuju keramičkim restauracijama prilagođenim starosnom dobu kako bi pacijenti svih starosnih doba ponovo dobili svoj lep, individualni osmeh.

 

Zahtevi u pogledu materijala

Keramika sa kojom se mogu realizovati individualne zubne nadoknade koje deluju prirodno mora da zadovoljava posebne zahteve: ona mora biti takva da omogućava reprodukovanje dubinske nijanse boje, mora da je karakteriše fluorescentnost koja deluje prirodno i mora da omogući priorodnu interakciju sa upadnom svetlošću.

 

Sa slobodom konstrukcije

Ovaj specijalista za keramiku posebno ceni visok estetski potencijal feldspat keramike VITA VMK Master, jer ona pruža veliku slobodu konstrukcije za individualne zubne nadoknade:

„VITA VMK Master mi pruža sve što mi je potrebno da izradim jedinstvene restauracije za pacijente svih starosnih doba, tako da uzimaju u obzir specifičnosti pojedinca i deluju apsolutno prirodno“, procenjuje Nathalie Reynaud govoreći o fleksibilnim mogućnostima primene ove keramike.

„Sveobuhvatna ponuda dodatnih masa dozvoljava mi da reprodukujem i mlade zube sa svim svojim starosnim osobenostima, i skoro prirodne, personalizovane starije zube.“

 

Prvoklasne mogućnosti obrade

Ova iskusna keramičarka smatra da VITA VMK Master keramika pruža prvoklasne mogućnosti obrade, jer joj zahvaljujući odličnom kapacitetu modeliranja omogućava brzo i pouzdano nanošenje masa. Ona je posebno oduševljena sjajem brzotopive keramike niskog stepena sakupljanja, koja joj omogućava da izradi fasete sa samo jednim pečenjem.

 

Osam dokumentovanih rešenih slučaja pacijenata u skladu sa starosnim dobom

U osam slučajeva iz njene laboratorije u mestu Boujan sur Libron, region Languedoc-Roussillon, Nathalie Reynaud pokazuje koliko je univerzalna i efikasna VITA VMK Master keramika koju je koristila za izradu individualnih keramičkih faseta prilagođenih starosnom dobu kod osam pacijentkinja od 11 do 70 godina.

 


U PRILOGU IMATE PDF dokument u kome mozete videti primere resavanja pojedinih slucajeva, njih 8. Nadamo se da ce Vam biti od koristi saveti nasih strucnjaka.


 


VAS MEDIPRO TEAM. 


Fajlovi
Preuzmite fajlove: